TippmixTippek.net információk

Gyors kételyeloszlatásként íme egy kérdezz-felelek, hogy minden (az oldallal kapcsolatos) kérdést megválaszoljak.
Becsületes nevem Kulger Zsoltan, de különböző sportokkal foglalkozó magyar oldalakon/fórumokon csak betguru néven találkozhattok velem.

Mi az oldal célja?

A sportok mély szeretete mellett matematikát, sportpszichológiát és különböző teóriák alkalmazását használva profitálok sportbefektetésekből. Az oldal célja, hogy a kedves olvasó felé tárja mindazt a tudást, ami a fejemben az évek alatt összegyűlt, ezzel segítsen mindenkit kis vagy nagyobb mértékű profithoz.

Sportbefektetés?

Használhatnám a sportfogadás szócskát is, ám többéves tapasztalatom során megtanultam, hogy mi a különbség a szavak jelentése közt. Fogadni olyan dologra tud az ember, melynek kimenetelében egyáltalán nem biztos. A blog céljai közt szerepel, hogy megtalálja és kiszűrje azokat a sporteseményeket, amelyek banki befektetéshez hasonló módon termelnek profitot.

Miért jött létre?

Természetesen nem gondolom magam a mindenhatónak, ugyanakkor belefáradtam abba, hogy barátaim, ismerőseim gyakorlatilag megajándékozzák fogadóirodáikat a pénzükkel. Az interneten (és leginkább facebookon) létrejött sportfogadó-szakértő oldalaknak és csoportoknak semmilyen szakmai tudása nincs egy-egy sportot vagy akár a sportfogadást, mint fogalmat illetően. Ezeket az oldalakat csak és kizárólag hobbifogadók üzemeltetik, akik a szerencséjüktől függően nyernek vagy buknak. Természetesen mivel abszolút nem értik az egész tevékenység mechanizmusát, ezért többnyire buknak. Ezt megelégelve szeretnék utat mutatni azoknak a sportszerelmeseknek, akik szeretnének játszani, izgulni, és legfőképpen… nyerni.

Hogy működik ez az egész?

A feljebb említett hobbifogadók legnagyobb hibája, hogy szeretnének mindenhez érteni. Ebbe beletartozik, hogy szívfájdalom nélkül fogadnak ugyanannyi pénzzel egy Bajnokok Ligája labdarúgó mérkőzésre, mint mondjuk egy finn másodosztálybeli találkozóra. Elképzelhető, hogy (a felrakott pénzhez hasonlóan) ugyanaz a háttértudás áll a két sportfogadás között? Természetesen nem. Ebből egyenesen következtethető, hogy a játékos csak a vakszerencsében bízik. Ezt szeretném elkerülni.

Azt hiszem kijelenthetem, hogy Magyarországon elképesztően kevés ember ért nálam jobban az amerikai profi és egyetemi kosárlabda (NBA és NCAA), profi amerikai foci (NFL) és baseball (MLB) ligához egyszerre. Van olyan, aki többet tud valamelyik sportágról, ezt nem is vitathatom, ám ők a többi sportágban tudnak nálam jóval kevesebbet. Ha valaki ebben a bekezdésben kételkedik, az egyrészt teljesen biztosan nem ismer engem (személyesen vagy az internetről), másrészt remélem az idő múlásával, egyben a blogom tartalmával meg tudom győzni majd az állításomról.

Szaktudásomat (és már fentebb sorolt tényezőket) alkalmazva sokkal könnyebben átlátom, hogy a Las Vegasban létrehozott oddsok és hendikeppek közül melyik tartalmaz értéket, és mi az, amit távolról kerülni kell.

Kinek szól az oldal?

Elsősorban természetesen azoknak, akik kis vagy nagy összeggel szeretnének sportfogadni sportbefektetni, így vágynak némi segítségre, eligazításra vagy simán csak kíváncsiak a perspektívámra. Mellettük a sima sportrajongók is bátran látogassanak, hiszen a régi tippmix tippek blog színvonala megmarad – az írásokba igyekszem humort, szubjektivitást, és persze rengeteg adatot és érdekességet belecsempészni. Hosszabb terjedelmű elemzéseim azoknak is mondhatnak újat, akik nem terveznek játszani, csak magyarul olvasnának kedvenc sportjaikról – ám lehet épp ettől jön majd meg a kedvük.

Milyen sportokat vesz górcső alá a blog?

Ha a fenti bekezdésekből, nem derült volna ki, „szakterületem” az amerikai sportok. Napi szinten követem az európai foci bajnokságok, NBA, NFL és tenis varázslatos világát, mégis (talán egyedülálló módon) az egyetemi kosárlabda (NCAA) rajongásomra vagyok a legbüszkébb. A nemzetközi hokiliga (NHL) és az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) jelenti számomra a mézesmadzagot – mindkét bajnoksággal sokkal óvatosabban bánok majd, mint a korábban felsoroltakkal, ám ezekbe is bele fogok szagolni.

Elvek?

Azt hiszem kötelezőek, hogy legyenek. Mégis inkább majd útközben derüljenek ki. A felsorolt bajnokságaim közül csak az MLB szezon tart jelenleg, ám szerintem úgy tiszta a dolog, ha minden bajnokságnak a profitmérlegét a szezonjaik elejétől számolom majd, így az idei (’12-’13) baseball szezonban már nem fogok játszani (legalábbis a blogon nem feltüntetve).

Amíg az első kihívások nem kezdődnek el (ez lenne az augusztus közepei Premier League és a szeptember elejei NFL szezon) addig bőven lesz idő arra, hogy egy-egy új bejegyzésben lefektessem az alapokat. Részletesen le fogom írni mindazt, amit sportfogadóként tudni kell magáról a tevékenységről, sportbefektetői fegyelemről és a pénzünk menedzseléséről.

Ha ezt mindenki elsajátítja (vagy jobb esetben csak elismétli), utána jöhet az igazi móka – maga a játék.

Mit ígérek?

Minőségi, összeszedett írásokat. Mást nem ígérhetek, hiszen a labda gömbölyű (vagy tojás alakú). Más hányingert keltő közhely nem jutott eszembe.

Mindenesetre remélem okot adhat, hogy volt merszem elindítani a blogot, bízva annyira magamban, hogy a kedves olvasók is betekintést nyerhessenek sportbefektetői tevékenységembe. Ha az eddigi évekhez hasonló lesz a jövő, akkor remélhetőleg a profit sem marad el.

A blogon le lesz tiltva a kommentelés, mivel tapasztalataim szerint az anonimitás fátylába bújva elég sokan képesek beszennyezni az arra alkalmas felületeket, nekem pedig a blog vezetése épp elég időbe fog telni, hogy még a moderátorkodásra is oda kelljen figyelnem. Helyette nagy szeretettel ajánlom mindenkinek, aki még nem tette meg, hogy bátran regisztráljon twitterre, hiszen gyorsan megtanulható, egyszerűen használható, és rajtam kívül vannak még olyan emberek, akiket érdemes lehet követni sportrajongóként – gondolok itt a magyar és külföldi szakírókra, szurkolókra és magukra a játékosokra.)

Kedveljétek a tippmixtippek.net blog facebook oldalát, hogy első kézből értesüljetek egy-egy új bejegyzésről (illetve, hogy lubickoljak az örömben a rajongók számától):

Természetesen elképesztő örömmel töltene el, ha minden kedves olvasó igyekezne eljuttatni azoknak az ismerőseinek, akikről tudják, hogy a sportfogadás (vagy csak úgy általában a sportok világa) az életük meghatározó része. Nem gondolom, hogy egy bevezető bejegyzés hatására rajongók százezreit nyerem meg, de érdemes a hullámvasútra még a legelején felszállni.

Zárszóul mindenkinek sok szerencsét, jó játékot és közösen megnyert profitot kívánnék. Őrült utazás lesz!

Posted in Sportfogadási Tippek

More about: