Minden embernek vannak álmai. Amiket tervezget, amikért küzd, amikre gondol a nehéz pillanatokban.

Az enyém több egyéb mellett az volt, hogy létrehozzak egy olyan oldalt, ahol bármilyen kötöttség nélkül írhatom le magvas gondolataimat egy olyan dologról, ami életem (lassan túlságosan is) nagy részét kitölti.

Ez nem más, mint a sport.
Mint minden honlapnak, ennek is kell, hogy célja legyen. A tippmix tippek célja, hogy gondolatébresztő cikkeket tárjon a friss sport témákról a kedves olvasók felé. Természetesen nem tudom lefedni egyedül a világ összes sportját, így főleg az amerikai sportokra szakosodtam, de ami fontos történés lesz a sportvilágban, annak itt is garantáltan helye lesz.

A második (és talán még fontosabb) kérdés következik. Miért?

A válasz egyszerű. Mert nincs még ilyen.

Kicsit meguntam, hogy hazánk sportsajtója szinte csak a labdarúgással foglalkozik. Természetesen nem szeretném megkérdőjelezni, hogy valóban a foci-e a legnépszerűbb sportágunk. A válasz igen. A kérdés az, hogy meddig.

Muszáj közölnöm, hogy itt nem a külföldi hírek lefordítása a cél. Nem akarom, hogy elvesszen a kapcsolat köztem és az olvasó között. Száraz tények helyett mindenképpen a dolgok szubjektív oldalát szeretném bemutatni. Ha kell komolyan, ha kell komolytalanul.

Már pisis korom óta a sportok körül járt csak az eszem. Három sportágat is űztem komoly szinten – talán még űzném most is, ha krónikus sérüléseim miatt nem konvertálódtam volna át szimpla nézővé, olykor szurkolóvá.

Láttam Usain Bolt világrekordját 100 méteren. Láttam Tracy McGrady 13 pontját 33 másodperc alatt. Láttam David Tyree sisakhoz szorított elkapását a 42. Super Bowlon.Lehet, hogy Usain Bolt mostanában rendre kikap az amerikai Tyson Gaytől.

Lehet, hogy az egykori pontkirály T-Macből csak egy állandóan hátfájással küzdő árnyék maradt.

Lehet, hogy David Tyreenak azóta az elkapás óta 3 év alatt egyetlen egy elkapása sem volt az NFL-ben.

Mégis úgy érzem, hogy ezek (és természetesen ehhez hasonló) momentumok nélkül nem lennék teljes értékű ember.

Ez az oldal segíteni fog mindenkinek, aki hasonlóan érez.

Posted in Latolgatás