Gondolatok az elmúlt 48 óráról
Az elmúlt két nap történéseit nem lehetne egy cikkben összefoglalni, úgyhogy csak vázlatszerűen tekintenék vissza mi is történik, mikor más emberekkel körülvéve nézel sporteseményeket. Az anyag felhasználható általános tudnivalóként is.

Ha egy olyan kocsmában ülsz a haverjaiddal, ahol van tv/kivetítő, és egy általad is ismert sportot közvetítenek (kvázi nem az Eurosport 2 megy), egyben megvan a lehetőséged, hogy az adott meccsre ott helyben fogadj a telefonoddal, tedd meg.

Az izgulás nem akkora miközben a barátaiddal sörözöl, hiszen csak félszemmel nézed mi történik, mégis megvan a hangulata az egésznek.

Most szombaton a Philadelphia Flyers – New York Rangers hoki találkozót nyomták a törzshelyemen, gyorsan rá is kerestem kinek kell nyerni (bár akkor már rég eldőlt, hogy a Flyersre fogok fogadni), majd megtettem a győzelmüket kicsit többel, mint a két és fél literes sörzsiráf ára.

A Flyers 4-1-re nyert (ebből csak két gólt láttam), a haverjaim pedig géniusznak tartottak a tipp miatt. Pedig csak a helyszín és a hangulat miatt nyertem. Ha ugyanezt otthon megrakom, szinte biztos vagyok benne, hogy beütött volna a krach.

Tanulság: 10-ből legalább 6 alkalommal (egy jó fogadó legalább 60%-os arányban nyer) ingyen iszol, ha fogadsz egy kocsmában.

***

Ugyanekkor, ugyanezen a helyen jött a tweet, hogy a Suns hat játékost érintő cserét bonyolított le.

Miután a világos kicsit félrement a torkomban, a szememet behunyorítva kezdtem el olvasni a neveket.

Másodpercek kellettek, hogy feldolgozzam mi is történik, miközben félrészegen egy pizzát emésztettem.

Az ember első reakciója ilyenkor, hogy gyorsan csendre int mindenkit, majd felolvassa mi is történt. A legviccesebb az egészben, hogy ilyenkor még nem tudja eldönteni, hogy csapatának ez igazából kedvező, vagy nem. Főleg nem, ha félrészeg.

Pár óra elteltével viszont mérlegeltem, és azt kell mondanom, ez egy nagyszerű csere a Sunsnak.

Hedo Turkoglunak elég volt 15 meccs is, hogy persona non grata legyen Phoenixben, Jason Richardsonnal valószínűleg amúgy sem hosszabbított volna a Suns a nyáron (ahogy nem fog a Magic sem, hogy aztán végül aláírjon veterán minimumért a Paul-Anthony-Gallinari-Stoudemire négyes mellé New Yorkba – én szóltam), Earl Clark pedig soha nem tudta kinyitni a szárnyait nálunk… de legalább a Magicben sem fogja. Szegény, hányattatott sorsú Louisville játékosok.Az ellenérték vicces, hiszen Vince Carternél jobban még egy játékost sem húztam le soha. Nyilvánosan.

Mindenesetre, ha Vince bedobálja azokat a triplákat, amiket J-Rich bedobált, illetve megcsinálja magának azokat a kosarakat, amiket megcsinált Orlandóban, akkor jóban leszünk.

Ilyenkor mondjuk kicsit bánom, hogy nem 2001-et írunk.

Mickael Pietrus (akinek szerintem életemben először írom le a nevét helyesen) állítólag az aktív rotáció része lesz, úgyhogy már csak az rejtély, hogy a Suns miért is édesgette magához a nyáron Josh Childress-t 970 millió dollárért.

A csere valódi (egyben legalulértékeltebb) értéke viszont Marcin Gortat lesz, aki 1995 óta az első Suns játékos, aki lepattanózni fog.

***

Volt szerencsém a Jaguars történetének legfontosabb alapszakasz mérkőzését négy Colts szurkolóval megnézni.

Istenem, hogy ez mekkora hiba volt. A sör se volt elég.

Tanulság: Soha nézz meccset az ellenfél szurkolóival, ha ők túllépik a 2:1-es arányt.

Hogy miért?

Ha ők örülnek, akkor nagyon. Taj Smith kiharcolt fumblejénél nagyon kényelmetlen volt a fotel.

Ha te örülsz? Halk, szolid, kínos. Mike Thomas punt return touchdownja mintha meg se történt volna.

Nincs esélyed. Főleg, ha a meccs olyan, mint amilyen volt a Colts ellen. 10 perc alatt biztos volt, hogy Jagsnek esélye sincs a győzelemre. Pedig egy 5. és 4 yardos playt is megcsináltak. Nem vicc.

Innentől kezdve a Jagsnek meg kell vernie Rex Grossmant és Matt Schaubot, a Coltsnak pedig el kéne hasalnia vagy a Raiders otthonában, vagy az edző és QB nélküli Titans ellen, hogy kedvenceim bejussanak a rájátszásba, és a Ravens/Jets duó valamelyike 62-3-ra megverje őket a Wild Card derbin.

Nem könnyű.

***

Cserébe legalább mind az öt fogadásom elment. (Ezúttal is köszönet a bowl.hu szerkesztőinek, amiért biztosítottak arról, hogy a Pats legalább 14 ponttal fogja verni a Packerst. Függetlenül attól, hogy én 28-at vártam közé, ezt az ő nyakukba varrom.)

Nehéz megmondani melyik a legfájóbb.

A Lions hosszabbításos győzelme Josh Freeman (meg a többiek) felett?

Az abszolút hulladék Panthers sikere, amivel az 1/1-es draftjogukat kockáztatták? (19 szerzett ponttal meccset nyerni úgy, hogy nem Pittsburgh-ben játszol? Komolyan?)A Hornets zakója Detroitban, ahova legalább 120 néző kilátogatott?

Egyik sem.

***

A legfájóbb az, hogy az Eagles győzelmét egy kötésbe tettem a Saints és a Jaguars győzelmével. Mégis mit gondoltam?

Tanulság: Egy csapatot se tegyél kötésbe 2016-ig, ha náluk játszik DeSean Jackson.

Amit a Giants művelt, az valahol az első hely környékén mozog a vereség szintjeiben. Csak azért nem nevezem Sötét csodának, mert nem a rájátszásban történt. Egyébként abszolút hiteles.

Csak a rekordkönyv kedvéért, a Giants 24-3-ra vezetett a félidőben. Sőt, 31-10-re 7:29-cel a vége előtt. Mi ez, ha nem az év legnagyobb Elpárolgása?

Jackson punt returnje pedig abszolút megfelel Isten könnycseppjének. Sőt, tudván, hogy elsőre még megfogni sem tudta a labdát, ez már Isten zokogása.

Szegény Giants szurkolók.

Emellett, ha még egy DeSean Jackson videót is belinkelnék idén, mindenkinek megvan a joga, hogy soha többet ne olvasson.

Posted in Sporthírek

More about: