Eszközök a sport arbitrázs fogadáshoz

Minden eredményes munkához megfelelő, jó minőségű eszközökre van szükség. A biztonságos sport arbitrázs fogadás végzéséhez ezek a következők:

Elektronikus pénztárca

Egyszerű létrehozni, egyszerűen kezelhető és egyszerű feladatokra képes – mindezekért cserébe gyors és hasznos. Szinte bármely magyarországi banknál feltölthető készpénzbefzetéssel, illetve bankon belüli átutalással. Néhány fogadóirodába és online bankszámlára lehetséges róla közvetlen befizetés.

Online bankszámla

Online számlára a fogadóirodákba befizetendő illetve azokból érkező pénz egyszerű, gyors és költségtakarékos kezeléséhez van szükség. Ezzel oldható meg, hogy a fizetések azonnal megtörténjenek, ne kelljen a normál banki utalások 2-5 napos idejével számolni. Ezek elvesztegetett napok lennének, mivel amíg úton van a pénz egyik helyről a másikra, addig nem lehet forgatni, nem lehet megjátszani. Márpedig akkor lehet kihasználni minél több lehetőséget, ha a fogadásokra szánt összes pénz (ez az ún. bankroll) a rendelkezésre áll.
Azért is jobb ez a megoldás, mint egy hagyományos számla, mert egy ilyen számláról a be- és kifizetés az irodák döntő részéhez ingyenes.

Fogadóiroda

Fogadóirodából a lehető legtöbbet kell használni, ugyanis minél többel dolgozunk, annál nagyobb esélye van, hogy létrejön közöttük egy arbitrázs helyzet. Az irodák számának kizárólag az elosztható, aktuálisan rendelkezésre álló pénz összege szab gátat. Azt mindenképp el kell kerülni, hogy egy-egy irodára csak nagyon kis összegű befizetés jusson, ugyanis ebben az esetben folyamatosan az lesz a gond, hogy ugyan lenne mire fogadni, de a szükséges helyen éppen nincsen elegendő pénz. 10-11 irodával már megoldható a kezdés. Ezeknek a számát később, ahogy a nyeremények miatt növekszik a bankroll (az összes megjátszható pénz), érdemes bővíteni. 50 Eurónál kevesebbet még kezdésnél sem érdemes egy irodában sem tartani, de vannak amelyek többször szerepelnek az arbitrázsok között, azoknál ennél többre van szükség.

Arbitrázs szoftver

A fogadóirodák ajánlatait böngészőablakokban megnyitva és azokat segítség nélkül, manuálisan átnézegetve rengeteg időbe telne, amire sikerülne találni egy arbitrázs párosítást.
Vannak erre szakosodott weblapok, amelyek kínálnak ilyen összehasonlító szolgáltatást, viszont onnét indulva is meg kell nyitni 2 vagy akár 3 iroda oldalát, meg kell keresni az adott eseményt és azon belül a megfelelő fogadási ajánlatot, aminél az arbitrázs helyzet van. És közben természetesen ki kell számolni, hogy melyik irodában mekkora téttel kell fogadni. Ezt nekem leírni, de még neked elolvasni is hosszú idő, hát még az, hogy ezt meg is tedd. Mire a tényleges fogadáshoz érsz, már megváltoznak a szorzók, így az egész nem volt más, mint… sok hűhó semmiért.

Hogy ez egyszerűbb és gyorsabb legyen, arra kell használni egy szoftvert, amely egy (bocsánat, kettő) kattintásra megnyitja az iroda oldalát, megkeresi az eseményt, megmutatja, hová kell tenni a tétet, neked csak be kell írnod a fogadáshoz szükséges összeget. Ezt természetesen szintén kiszámolja a program. Az általad előre megadott összeget osztja el a két vagy három fogadóíroda között.

Eredmény nyilvántartó táblázat

A napi összesített nyeremény vagy veszteség, az aktuális bankroll nyilvántartás szükséges a hosszútávú eredményes befektetéshez. Ezekből az adatokból derül ki, ha valami hiba történt. Ezeknek a hibáknak a megismerése fontos, hogy a továbbiakban el lehessen kerülni és ezaltal kizárólag nyereséges napok következzenek.