Bukméker hibák
Hogy mi vagy ki okozza a veszteség 0,1%-át?

Az a fogadóirodában dolgozó ember, aki egy eseménynél rossz szorzót ad meg (ezt nevezik nyilvánvaló hibának) és emiatt törlik a tétet minden fogadónál, aki a hibásan megadott oddssal tette meg azt. Ez egy normál fogadónál, aki a szerencsében bízva játszik, semmi következménnyel nem jár, mindössze annyi történik, hogy nem nyer, illetve visszatérítik az eseményre feltett pénzét.

A sport arbitrázs szempontjából bukméker hibák, a legrosszabb, ami történhet. Ugyanis itt mindenképp minimum két fogadóirodában teszünk tétet. Ha az egyiknél tévedés történt és törlik a tétet, akkor a megmaradt fogadás páratlanul marad, így egy szimpla sportfogadássá válik annak minden rizikójával.
Ha a törlés időben kiderül, abban az esetben helyre lehet még hozni a befektetést. Akár ugyanannál az irodánál vagy ha máshol jobb az arra az eseményre adott odds, akkor ott, pótolni lehet a kiesett fogadást.

Amennyiben ez már nem megoldható, akkor vagy elveszítjük az arra a mérkőzésre feltett pénzt vagy nyerünk egy nagyobbat, mint amennyi akkor lett volna, ha marad az arbitrázs fogadás. Ez a kettő hosszútávon kiegyenlíti egymást (egyszer nyerünk ilyen esetben, egyszer nem), tehát ezt sem lehet az egész befektetésre nézve veszteségként elkönyvelni, maximum az adott napra.

De ahogy már említettem, az ilyen eset az összes veszteség okának elenyésző százaléka. Ha veszteség keletkezik, azt döntő részben saját magunk okozzuk. Hogy milyen módokon lehet ezt „elérni”, itt találod. Az arbitázs sportfogadás legnagyobb ellensége a bukméker hiba, amikor a bookie hibásan adja meg a mérkőzés szorzóját (oddsát).